Hoe werkt het parkeren in een parkeergarage?

Een van de gemakken van Stadsparkeren is, dat je op basis van kentekenherkenning diverse parkeergarages en gesloten parkeerfaciliteiten in- en uit kunt rijden. Helaas kan je kenteken niet altijd met 100% zekerheid worden herkend. Zo kan het voorkomen dat je kentekenplaat vies is, er een deuk in de kentekenplaat zit of dat de kentekenplaat zich op een ongewone plaats bevindt. Gelukkig kun je dan altijd nog met de pas in- of uitrijden. Wanneer je kenteken niet wordt herkend kun je de pas aanbieden bij de in- of uitgang bij de lezer met het eP logo. De slagboom wordt dan geopend en je parkeeractie wordt gestart of gestopt. Zo kun je in alle gevallen gebruik maken van het systeem.

Bij gesloten parkeerfaciliteiten zonder kentekenherkenning kan altijd de pas aangeboden worden bij de in- uitrijdterminal.

Let op: alleen het kenteken zoals gekoppeld aan de pas kan gebruik maken van kentekenherkenning (met een eventueel 2e gekoppeld kenteken kan geen gebruik gemaakt worden van het parkeren middels kentekenherkenning).

Neem je pas mee!

Je kunt met je pas de loopdeur openen na sluitingstijd van de garage om je auto op te halen. Houd echter wel altijd rekening met de openingstijden van de garage, het kan namelijk zijn dat er niet 24 uur per dag uitgereden kan worden.

Let op: Als aan 1 account 1 kenteken en 2 gebruikers met pas gekoppeld zijn wordt de parkeeractie toegeschreven aan de hoofdgebruiker. Dit betekent dat de pas van de hoofdgebruiker gebruikt moet worden om de toegangsdeur/slagboom van de parkeergarage te openen.

Als aan 1 account 2 kentekens en 2 gebruikers met pas gekoppeld zijn kun je de pas aanbieden zoals gekoppeld aan het kenteken waarmee de parkeeractie is gestart. Met deze pas kun je de toegangsdeur/slagboom van de parkeergarage openen.