Hoe werkt het parkeren via een sms?

Je stuurt een berichtje naar 4111 om je parkeeractie aan te melden: pm(spatie)(zonenummer)(spatie)(kenteken). Je vindt het zonenummer bij het blauwe P-bord en/of bij de parkeerautomaat. Bij het versturen van je kenteken hoef je geen koppelteken of spaties in te voeren, dus bijvoorbeeld: AABB11. Als je je auto weer af wilt melden stuur je een 'q' naar hetzelfde nummer. Je ontvangt zowel bij het aan- als afmelden een bericht. De kosten van deze sms'jes bedragen € 0,27 per sms.

Indien je een kenteken aan wilt melden dat niet aan het account gekoppeld is, kun je het "nieuwe kenteken" invoeren. (Eenmalige kosten toevoegen 2e kenteken € 1,00) Je kunt dan meteen een parkeeractie starten met dit "nieuwe kenteken". Dit nieuwe kenteken wordt meteen aan het account toegevoegd. Indien je gebruik maakt van de abonnementsvorm, betaal je vanaf dat moment ook abonnementskosten voor het "nieuwe kenteken".

Het aanmelden en afmelden middels SMS, kan alleen gedaan worden met het telefoonnummer dat gekoppeld is aan het account.